Путин и Байдън
архив БГНЕС

Срещата Путин-Байдън може би ще е през юни

Срещата на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън може да се състои през юни, но окончателното решение ще зависи от много фактори.

Това заяви помощникът на главата на руската държава Юрий Ушаков в интервю по телевизия „Россия-1“.

Ушаков каза, че „разбира се, има сигнали от американска страна за намерението да се проведе среща на лидери“. Според него обаче все още няма обсъждане на срещата на върха на работно ниво. „Все още няма [дискусия на работно ниво], но сигналът е получен, ще го разгледаме“, каза помощникът на руския президент. „В зависимост от много фактори, ние ще вземем решение, разбира се“, подчерта той.

В същото време Ушаков поясни, че като възможна дата за срещата между Путин и Байден „е посочен юни, има дори конкретни дати“. Той не посочи тези дати, повтаряйки само, че става дума за юни.

Путин и Байдън проведоха телефонен разговор на 13 април. Според пресслужбата на Белия дом Байдън е предложил идеята за провеждане на руско-американска среща на върха „в трета държава през следващите месеци“. Впоследствие американският лидер поясни, че е поканил руския си колега да се срещне в Европа през лятото.

- реклама -