Путин, Байдън, среща, Женева

Срещата между Путин и Байдън ще се състои на 16 юни в Женева

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и американският президент Джо Байдън ще проведат среща на върха на 16 юни в швейцарския град Женева.

Информацията бе потвърдена от пресслужбата на Кремъл, предава РИА Новости.

„В съответствие с постигнатото споразумение президентът на Руската федерация Владимир Путин ще проведе разговори с президента на САЩ Джо Байдън в Женева на 16 юни“, се казва в изявлението.

За датата и мястото на дългоочакваната среща съобщи по-рано CNN, позовавайки се на източник от администрацията в Белия дом.

От Кремъл уточниха и темите, които двамата държавни лидери ще обсъждат. Това са състояние и перспективите пред руско-американските отношения, стратегическата стабилност, борбата с ковит пандемия и урегулирането на регионалните конфликти.

Срещата между двамата лидери ще се проведе в момент на силни напрежения между Вашингтон и Москва на фона на размяна на санкции и обвинения. Говорителката на Белия дом Джен Саки каза, че ще бъдат обсъдени цял спектър от въпроси в момент, в който американската администрация се стреми да възстанови предсказуемостта и стабилността в отношенията между САЩ и Русия.

- реклама -