Корнелия Нинова

Среднощно напрежение пред БНТ, протестиращи подгониха Нинова и Дариткова – ВИДЕО

Полицейски служители не допуснаха ескалация на напрежението пред БНТ, съобщават от МВР след снощния протест на граждани пред сградата на националната телевизия.

То възникна след участието на лидерите на двете най-големи парламентарни групи в НС – Даниела Дариткова на ГЕРБ и Корнелия Нинова на БСП. Дамите се изявиха в предаването „Панорама“ в петък вечерта. След което се наложи да останат още два часа в БНТ заради протестиращите.

По това време сградата на обществената медия бе блокирана от протестиращи, организирани от „Боец“. Те бяха застанали пред всички входове на сградата, блокираха и улиците около БНТ.

Двете депутатки бяха освиркани, а хората твърдяха, че искат да получат отговори от тях.

Публикувахте от БОЕЦ – България Обединена с Една Цел в Петък, 24 юли 2020 г.

Чуха се и доста невъзпитани епитети по техен адрес. Наложи се Корнелия Нинова да бъде пазена и ескортирана от полицията. Червената лидерка изрази недоумение защо обществения гняв е насочен и срещу нея, при положение, че тя също иска оставка на правителството. Нинова си е тръгнала с такси, до което е отведена от полицейския кордон.

Протестиращи обградиха и колата на Дариткова, която също бе охранявана от кордон, но председателя на ПГ на ГЕРБ не беше в нея. Малко по-късно стана ясно, че тя е била изведена от вътрешен двор на съседна на телевизията сграда.

Публикувахте от БОЕЦ – България Обединена с Една Цел в Петък, 24 юли 2020 г.

Във Фейсбук Дариткова написа:

Протестиращи са удари полицай в окото с яйце.

При снощната акция, в която недоволстващите хвърляха пъдпъдъчи яйца по сграда на Министерския съвет, едно от тях улучило служител на реда в окото. От МВР съобщиха, че му е била оказана медицинска помощ  на място.

Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Охраната, осъществявана от полицейските служители, е с цел опазване на спокойствието на гражданите.

- реклама -