пожар, Добрич, апартамент, труп
снимка: Архив

Среднощни палежи на коли в центъра на София

Среднощни палежи на автомобили в центъра на София. Няколко коли бяха изпепелени в нощта срещу сряда.

Това се е случило на няколко преки от „Пирогов”. Потърпевшите казват, че е станало около 02:00-03:00 часа през нощта на 7 срещу 8 март.

„Съседът ми звънна около 03:00 часа и каза, че колата ми е запалена. Когато отидох, вече беше изгасена. Пожарникарите казаха, че огънят е тръгнал от средната кола. А няколко дни преди това тя беше вандализирана – с изкъртена капачка на резервоара, срязана гума и следи от бомба върху предното стъкло. Доколкото знам полицията е задържала един човек”, разказа единия потърпевш.

Засега се знае, че е задържан 34-годишен мъж, срещу когото е образувано досъдебно производство.

Собствениците на автомобила, който няколко дни преди това е бил с нарязани гуми, казват, че не познават този мъж. „Аз не го познавам, но съседите ми от години имат проблеми с него. Има жалби към прокуратурата, към полицията”, каза синът на собственичката на автомобила.

Трети съсед разказа, че преди една година правил ремонт и въпросният мъж се качвал и заплашвал майсторите, че ще ги убива, разбил ключалката на вратата, хвърлял бутилки със запалима течност на терасата, подпалена била и входната врата.

Хората казват, че се страхуват.

- реклама -