Среднощен екшън и стрелба край Бургас – има пострадали (Обновена + Видео)

Двама полицаи пострадаха при преследване на лек автомобил от местността „Пода“ край Бургас до град Средец, предаде БНР.

Шофьор на автомобил не спрял за проверка при подаден сигнал на служители на „Гранична полиция“.

Единият от пострадалите полицаи е прегледан в бургаската болница и освободен за домашно лечение, другият е уцелен от стоп-патрон и е настанен в хирургичното отделение за наблюдение.

Според наблюдаващия прокурор Иван Кирков за деянието се предвижда лишаване от свобода до 6 години. „Извършени са тежки умишлени престъпления. Само водачът ще бъде подведен под отговорност. Карал е без книжка. През 2012 г. е осъден за кражба на горива от различни автомобили, а през 2013 г. за кражба от жилище, през 2016 г. – за заповед за защита от домашно насилие, а през 2021 г. за държане на наркотици. Подписах постановление за задържане за 48 часа, а утре или вдругиден ще бъде определяна мярка задържане под стража“, съобщи той.

Шофьорът е продължил в посока град Средец, където е било организирано следващо КПП. Там била разположена лента за принудително спиране с шипове.

Преминавайки през нея, автомобилът спуква гуми и се блъска в бордюра и спира.

„Водачът и пътникът слизат от колата и побягват. Шофьорът е застигнат малко, след като е излязъл и е задържан.

Пътникът е успял да влезе в един блок, където се е качил на осмия етаж. Там е застигнат и задържан”, посочи ст. комисар Калоянов.

Според директора на ОД на МВР – Бургас е могло да се стигне до по-голям инцидент предвид факта, че пробите за употреба на наркотични вещества и на водача, и на пътника са били положителни. „Тестът на шофьора е показал наличие на амфетамин и метамфетамин”, добави той.

Водачът е тестван и за алкохол. Дрегерът отчел отрицателна проба.

Тестван е и другият мъж. Алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици положителна.

Вторият полицай е пострадал, когато органите на реда след предупредителни изстрели във въздуха със стоп патрони произвеждат и такива по самия автомобил.

„Възможно е това да се е случило вследствие на рикошет на три броя сачми”, коментира ст. комисар Калоянов.

Двамата мъже – шофьорът и неговият спътник, са задържани за срок от 24 часа.

- реклама -