ритал и удрял

Среднощен атентат в Турция уби трима и рани над 70

Трима души са загинали, а над 70 ранени при среднощен атентат в турската провинция Ван, разположена в близост до границата с Иран.

„Има 71 ранени, трима от тях са в сериозно състояние, а 17 са полицейски служители“, заяви провинциалният лидер на управляващата „Партия на справедливостта и развитието“ Захир Соганда.

Взрив на кола-бомба

Взривът е избухнал от кола, която е била пълна с експлозиви. Тя е била взривена пред полицейско управление в квартал Ипекойлу на град Ван.

Веднага след това полицията предприе въздушна операция за издирването на предполагаемите извършители. На мястото на взрива е арестуван ранен мъж, заподозрян, че е закарал колата-бомба пред полицейската сграда.

За момента нито една от действащите в района екстремистки групировки не е поела отговорност за експлозията. Властите обаче са убедени, че зад атентата стои Кюрдската работническа партия.

Медиите в южната ни съседка отбелязват, че Ван е със турско-кюрдско население и е популярен туристически обект и досега не е бил обект на подобни нападения.

- реклама -