СДС

Сред Реформаторите няма единомислие за бъдещето на Блока

„Не съм оптимист за бъдещето на Реформаторския блок“, заяви в Русе зам.-председателят на СДС Румен Христов в коментар за резултатите от изборите.

„Явно, че тази формула не е работеща. Вярвам, че ще има единение на десните сили, но под друга форма, евентуално синя коалиция. В РБ бяхме много разнородни, а най-голямата грешка беше излизането на ДСБ, защото това разколеба и нашите, и техните избиратели“

Румен Христов, който е емблематична фигура на „Раковски“ 134 коментира още, че случилото се с автентичната десница на изборите е провал.

Зеленогорски: Блокът би трябвало да бъде съхранен и доразвит

На пълно портивоположно мнение обаче е друга важа личност от РБ – Найден Зеленогорски от партията Кунева.

„Личното мнение ми е, че блокът и формацията в този вид, в който се яви на изборите, би трябвало да бъде съхранена и доразвита, защото никой не унищожава нещо, което изкарва 110 000 на избори”, посочи той преди лидерската среща на блока днес.

5240058

На въпрос дали ще има оставки в Движение „България на гражданите”, Зеленогорски посочи, че те вече са факт вътре в коалицията. „Цялото политическо ръководство на РБ си е подало оставката. На тези избори се яви блока, а не партиите по отделно. В този смисъл най-логичният нещо е днес да се приеме оставката на политическия съвет и да се търси друго решение”, убеден е той.

Запитан дали РБ трябва да се доразвие с „Нова република” и „Да, България”, Зеленогорски посочи, че не може да каже сега, но било очевидно, че трябва да се търси възможност за някакво съгласие в дясно.

- реклама -