дълголетници

Сред кои зодии има най-много дълголетници

Както знаете, много фактори влияят върху продължителността на човешкия живот – генетика, здравословно състояние, начин на живот, карма…

Съществува определена връзка между датата на раждане и продължителността на живот. Кого астролозите съветват да бъдат по-внимателни към здравето си и кой е роден под щастлива звезда?

Овен
По природа представителите на този знак имат силна нервна система и солиден характер. Въпреки че не можете да ги наречете слуги на съдбата, Овенът преминава много изпитания. Но поради емоционалната си сдържаност, те успяват да преодолеят трудностите без значителни последици за здравето. Вярно е, че през целия си живот представителите на този знак страдат от главоболие, но  със съвременния ритъм на живот, кой може да се похвали с отсъствието на заболявания? Повечето хора, родени под този огнен знак, не са податливи на лоши навици и водят активен начин на живот – те винаги имат повече от достатъчно енергия. Следователно имат всички предпоставки за дълъг живот без особени здравословни проблеми. Средната възраст на мъжете и жените е 78-79 години.

Телец
Този знак води зодиакалния връх на столетниците, защото средната продължителност на живота на жената Телец е 79,5 години, а на мъжа 81,5 години. Представителите на този знак стоят здраво на земята, тя е техният елемент. Обикновено те са много практични хора, които трезво преценяват ситуацията. Следователно, през целия си живот те правилно определят приоритетите си и успяват да запазят за себе си „сламки“ за критични моменти. Те никога няма да пропилеят живота си и са по-близо до спокойствието и премерения режим. Телецът предпочита да прекара деня в засаждането на градински лехи с удоволствие, отколкото да се мотае в клуб. Лесно пази диета, когато е необходимо за здравето му. Астрологията предупреждава, че Телецът може да има високо кръвно налягане. Това изисква наблюдение от специалисти.

Близнаци
Проблемът им е скуката. От нея Близнаците развиват хипохондрия и психосоматични заболявания, когато всичко „ги боли и нищо не помага“. Движението с весела компания, пътуванията и всякакъв вид дейност, само не безделие, ще помогнат за излекуването. Представителите на този знак по-често от други избират творчески професии, а ентусиазмът премахва лошото здраве. Какво съветват звездите: избягвайте течение и хипотермия, тъй като Близнаците имат предразположение към белодробни заболявания. Но като цяло представителите на знака могат да се похвалят със стройна фигура и добро здраве до дълбока старост – мъжете средно живеят до 80 години, жените 5 години по-дълго.

Рак
От една страна, Раците не обичат никакви ограничения като дневен режим или правилно хранене, а от друга, най-малката неизправност в организма може да ги доведе до паника. Хората от тази зодия са подозрителни и свръхчувствителни. И както знаете, всички заболявания са в следствие от нерви, следователно е възможно да посъветвате представителите на знака да реагират по-спокойно на проблемите. Все пак при тях има висок риск от развитие на рак, разширени вени, заболявания на стомашно-чревния тракт и проблеми със зрението, които се увеличават с възрастта. Средната продължителност на живот на водния знак е 70 години при мъжете, а женската – 75 години.

Лъв
Обикновеният човек със знака Лъв в своя хороскоп живее живот от около 75 години. Лъвовете не обичат да се оплакват от здравето си, не показват слабостите си пред другите – напротив, до последно крият своите заболявания. Това е знак, който живее в голям мащаб, с пълна сила, без да се щади нито в работата, нито в личните дела, нито в забавление. Ето защо не е изненадващо, че нервната система започва да функционира неправилно през годините и могат да се появят заболявания на сърдечно-съдовата система, ендокринни и други заболявания. Друга уязвима точка на Лвов е зрението.

Дева
Този знак също е кандидат за победа в състезанието на столетниците. Средната продължителност на живот за жените е 83 години, а за мъжете 78 години. Те могат да се похвалят не само с добро здраве, но и с педантичността, с която се грижат за себе си. Превантивните посещения в клиниката, правенето на изследвания, масажът в областта на шията и витаминните курсове за цял живот са типични за представителите на знака. Със същата упоритост Девите ще подобрят фигурата си във фитнеса и ще тичат в парка, защото е здравословно. Наистина е добре за тях, но още по-важно е здравословният начин на живот, към който Девите се придържат. Проблемите им със здравето са основно лошо храносмилане, невралгия, УНГ заболявания.

Везни
С този знак всичко е трудно – някои представители са надарени с добро здраве и неудържима енергия, други, напротив, не се разделят с медицинските си проблеми. Но има общи точки за всички Везни – не трябва да им се позволява да хипотермират и влажният климат не е подходящ за тях. Ако започнат да се разболяват, тогава трябва да се обърне внимание на имунитета и спорта. Между другото, физическата активност няма да навреди на всяка възраст, тъй като Везните са естествено мързеливи и имат предразположение към наднормено тегло. В младостта си те могат да изпитват проблеми с ендокринната система. Жените средно живеят до 77-годишната възрастова граница, а мъжете – 74 години.

Скорпион
Те имат слаб имунитет и силен характер. Ако Скорпионът е решил да пренебрегне лошото си здравословно състояние, тогава никоя сила няма да го принуди да отиде в лекарския кабинет. Те се довеждат до последния етап и пристигат с линейка в тежко състояние в болницата. И както знаете, болестта е по-лесна за предотвратяване, отколкото за лечение. Може би поради това отношение към здравето им статистиката дава по-ниски цифри за средната продължителност на живота – 70 години. Така че, скъпи Скорпиони, грижете се за себе си и спазвайте превенцията.

Стрелец
Списъкът на болестите, характерни за този знак, включва остеохондроза, артрит, ревматизъм и ишиас. В младостта си Стрелците са весели и издръжливи, не можете да ги задържите на едно място – те имат достатъчно сила както за работа, така и за празниците в живота. Отпуск по болест? Не – никога! И през втората половина на живота, заболяванията започват да напомня за себе си едно след друго. Например мъжете изведнъж се сдобиват с проблеми с пикочно-половата система, може да се развие простатит, а жените страдат от високо кръвно налягане, разширени вени. Средната продължителност на живота на Стрелите е 76 години.

Козирог
Друга зодия, чиито представители живеят дълъг и богат живот – повече от 80 години. Имайте предвид, също че този земен знак е прагматичен и специфичен. Те могат да бъдат болни от много заболявания, но всеки път, когато подхождат към въпроса за тяхното възстановяване като най-важната специална операция: те ще намерят добър специалист и повече от един, ще следят щателно всички препоръки, ще спазват диети и ще се възстановят. По-добре е Козирозите да не участват в екстремни форми на забавление – рискът от нараняване е голям.

Водолей
Елементът въздух е оставил своя отпечатък върху представителите на този знак – те са твърде ентусиазирани, отдалечени от реалния живот, непрактични и неприспособени към живота, за разлика от земните Телец и Козирог. Следователно те могат да се обличат неподходящо за времето, да забравят шапката си у дома, когато навън всичко замръзва, да се намокрят под дъжда. В резултат на това те получават настинки, бронхит и други неприятности. Водолеите са силно зависими от емоциите, могат да имат лошо настроение, стрес и нервни сривове. Повечето представители на знака са доволни от живота си оптимисти и следователно средната продължителност на житейския им път е 79 години.

Риба
В детството Рибите често боледуват. С възрастта имунната им система става по-силна, но все още е уязвима към вируси. Като цяло този знак е предразположен към много хронични заболявания. Освен това са изложени на риск от развитие на алергични реакции. Рибите не обичат да търсят медицинска помощ, организирайки самолечение у дома. И това не води до нищо добро. Превенцията и самоотговорността ще помогнат за подобряване на вашето благосъстояние и продължителност на живот. А, тя е средно 75 години.

 

- реклама -
Flashlight gif 640×90