Сребро за ансамбъла ни във финала с пет топки на Световното в Баку

Българският ансамбъл спечели сребро във финала с пет топки на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова получиха 29.350 точки за изпълнението на композицията си, оценена с 20.700 за сложност.

Възпитаничките на Весела Димитрова заслужиха втори медал на шампионата след бронза в многобоя от вчера.

Титлата заслужиха вицешампионките от вчерашния многобой от Япония с 29.550 точки (20.900 за сложност).

На трето място завърши първенецът в многобоя Русия с 28.150 точки (20.000 за сложност). Това сложи край на серията от седем поредни титли на представителките на „Сборная“ в шампионата (индивидуално и ансамбли).

На смесеното съчетание с обръчи и бухалки нашите момичета останаха на пето място. Родните гимнастички получиха оценка от 28.850. Според коментатори ансамбълът ни е бил ощетен заради първия стартов номер. Не им е дадена обективна по-висока оценка, за да могат членовете на журито да нагласят точките на отборите, които трябва да вземат медали.

Шампион стана ансамбълът на Русия, който получи оценка от 29.450. На второ място остана този на Япония с 29.400, трети пък са италианките с 29.200. Пред нас е още Беларус с 29.100, а зад нас останаха Израел, Азербайджан и Китай.

Така ансамбълът, воден от Весела Димитрова завършва Световното първенство с бронз в многобоя, сребро на пет топки и пето място на три обръча и два чифта бухалки.

- реклама -