Ивет Лалова

Сребърната Ивет: Нямаше какво да губя

„Знаех, че нямам какво да губя“. Това заяви двукратната сребърна медалистка от европейското първенство по лека атлетика в Амстердам Ивет Лалова при завръщането си в България. В холандската столица тя завърши втора на 100 и 200 метра.

„Тръгнах освободена психически. Знаех много добре своите възможности, както и че нямам какво да губя. Това, че почти се докоснах до златото на 200 метра, остави в мен едно усещане, което по-късно ми помогна във финала на 100 метра“.

Тя призна, че вече измерва успеха в други стойности.

„Той вече не е на всяка цена. Това, че съм намерила своето място, своята ниша в европейския и световния спринт ми дава едно спокойствие, кара ме да работя по-усърдно, но и да се наслаждавам“.

Тя си постави и цел за предстоящата Олимпиада в Рио.

„Много голям успех ще бъде влизане във финалите, защото има около 20 спринтьорки с изравнени възможности, които се борят за 8 места и само 3 медала. Ако успея да подобря своите резултати в Рио, то това ще бъде голям успех за мен. Дай Боже да намеря място поне във финала на 200 метра. Олимпийският спринт е много силен и смятам, че резултатите трябва да говорят сами за себе си“.

32-годишната лекоатлетка призна, че ще продължи да се състезава докато се наслаждава на това, което прави.

- реклама -