сн. БГНЕС

Сраженията в Нагорни Карабах продължават въпреки примирието, има десетки жертви

Азербайджан и Армения си отправиха поредните взаимни обвиения в нови атаки в нарушение на примирието, сключено преди седмица с посредничество на Русия, което не успя да спре най-тежките боеве в Южен Кавказ от 90-те години насам, предаде „Ройтерс“.

От Баку съобщиха за 13 цивилни жертви и над 50 ранени в град Ганджа при арменска ракетна атака.

Oт Ереван обвиниха противниците си за продължаващия обстрел, съобщава БНР.

сн. БГНЕС

Посолството на Азербайджан у нас съобщи, че арменските въоръжени сили продължават да изстрелват ракети по мирни селища и градове извън зоната на боевете в Нагорни Карабах.

Те са изстреляли ракети по Ганджа и Мингечевир.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

По предварителна информация в Гянджа са унищожени над 20 сгради. Сред цивилното население има много ранени, а хората остават под развалините.

сн. БГНЕС

Също така се съобщава, че силите за противовъздушна отбрана на Азербайджан са предотвратили ракетна атака срещу Мингечевир, като са унищожили балистична ракета, изстреляна по града.

От началото на военните действия на 27 септември и до 12.00 часа на 15 октомври, 43-ма цивилни са убити в резултат на провокации от арменските въоръжени сили, съобщи пресслужбата на Генералната прокуратура на Азербайджан. Броят на цивилните жертви достигна 218. Освен това са унищожени 1592 жилищни сгради, 290 граждански обекта и 79 жилищни сгради, съобщи Министерството.

Боевете са най-тежките в региона от войната между Азербайджан и арменските сили през 90-те години за Нагорни Карабах – планинска територия, международно призната като част от Азербайджан, но населена и управлявана от етнически арменци.

- реклама -