Беленензеш деветима
Снимка: twitter.com/osbelenensessad

Срамен фарс в Португалия беше спрян при 7:0 за Бенфика

В срамен фарс се превърна мачът между Беленензеш и Бенфика в Португалия. Беленензеш беше принуден да играе с деветима футболисти. Бенфика поведе със 7:0 и минута след началото на втората част двубоят беше прекратен.

Домакините играха с деветима, защото всички останали са под карантина. От клуба съобщиха за 17 болни от коронавирус. Един от тях – Кафу Фете, е дал положителна проба след мач на националния отбор на Република Южна Африка.

„Футболът има сърце, само когато има конкуренция. Футболът има сърце, само ако е истински спорт. Футболът има сърце, само когато е пример за публично здраве. Днес футболът загуби сърцето си“, се казва в позиция на Беленензеш. Президентът на клуба Руи Педро Соареш заяви, че е опитал да убеди лигата, че мачът трябва да бъде отложен. „Следобед казахме, че не искаме да играем. Имахме само осем футболисти, а те ни казаха, че няма да е оправдано отсъствие. Беше срамно за всички да играем“, каза Соареш.

Сред деветимата имаше двама вратари. Единият от тях – Жоао Монтейро, игра като халф. Именно той предизвика спирането на мача, след като седна на терена и обясни, че не може да продължи. В този момент Белензеш беше със седмина играчи, тъй като двама от деветимата герои не се появиха след почивката.

„Не ни хареса да излезем на терена при тези условия. Бяхме принудени също като Беленензеш. Съжалявам за случилото се. Това е мрачна глава в историята на португалския футбол и на самата страна“, каза президентът на Бенфика Руи Коща.

- реклама -