Сръбското село Путиново чака висок гост от Русия, греят местната ракия „Путиновка“ (СНИМКИ)

Жителите на сръбското село Путиново (в южната част на страната, на 15 км от Медведжа) се надяват, че в хода на визитата си в Белград президентът на Русия Владимир Путин ще отдели време, за да им отиде на гости. Както съобщиха всички 12 жители на населеното място пред РТС, всичко за идването на Путин е готово, предава ТАСС.

„Наоколо всичко е под един метър сняг, но ние изчистихме пътя, нашето кафене (малък ресторант) „Крим“ е готово да нагости високия гост, нашата фирмена ракия „Путиновка“ също е готова.

„Добре дошъл“, съобщи единият от жителите на селото.
Планинското селище Путиново е разположено в южна Сърбия на няколко километра от границата с Косово. В продължение на 300 години то носи името Хаджинци, но през 2015 година местните жители го преименуват в чест на руския лидер в благодарност за заслугите му в защита на сръбския народ.

След това населеното място преживява истински туристически бум, там дори са започнали да се завръщат жителите. Неотдавна до селото е изграден нов път. В момента там има 30 къщи, половината от които са построени преди 10 години, местното кафене „Крим“ никога не е празно и там винаги предлагат фирмената ракия – „Путиновка“, отбелязва руската агенция.

- реклама -