Сръбското МВР: Всеки ден спираме по 20-на коли с мигранти, идващи от България

Сръбското МВР: Всеки ден спираме по 20-на коли с мигранти, идващи от България. Всеки ден служители на вътрешното министерство спират поне по 20-на коли, които превозват мигранти. Всеки ден издаваме по над 20 акта за извършено престъпление на лица, които от българската граница превозват мигранти във вътрешността на Сърбия.

Това каза снощи по време на парламентарния контрол в сръбската Скупщина вътрешният министър на страната Братислав Гашич, предаде БГНЕС.

На въпроса на депутата Джордже Джорджич „дали властите знаят, че в Суботица, недалеч от унгарската граница, жителите на града след 21.00 часа не излизат навън от страх поради огромното присъствие на мигранти“, Гашич отговори: В този град няма регистрирани нападения на граждани от страна на мигранти.

Вътрешният министър съобщи, че „всеки ден има патрули на жандармерията и на полицията в района на Суботица и в посока на границата с Унгария, с цел да се гарантира сигурността на гражданите и за пренасочване на мигрантите в приемните центрове“.

Вижте още:

- реклама -