Александър Вучич

Сръбският президент ще направи всичко възможно Сърбия и България да бъдат в отлични отношения

„Сърбия и България имат отлични отношения, а последните събития и изявления на официални лица на двете страни са преходни неразбирателатва“, това каза сръбският президент Александър Вучич по повод напрежението между София и Белград, което възникна след скандалните изявления на сръбския външен министър Ивица Дачич.

„България призна независимостта на Косово. Сърбия не я признава и това са нашите различия. По всичко останало имаме добри отношения. Става въпрос за преходно неразбирателство. Следващата седмица ще говоря с премиера на България Бойко Борисов и с прзидента Румен Радев. В Сърбия има българско малцинство, което искам да се чувства като на собствена земя„, каза Вучич и подчерта, че лично „ще се ангажира във възможно най-кратки срокове да се върне нивото на добрите отношения с България“.

Вчера сутринта Ивица Дачич с назидателен и обиден тон се обърна към българския премиер Бойко Борисов, като предизвика дипломатически скандал. По този повод сръбският посланик е извикан в българското външно министерство.

- реклама -