граница

Сръбският премиер ни похвали за охраната на границата

България върши работата си добре, защитавайки границите си от миграционната вълна“

Това заяви сръбският премиер Александър Вучич при откриването на Десетия медиен форум на Югоизточна Европа в Белград. Министър-председателят уточни, че според последната информация, с която разполага, броят на мигрантите, пресекли сръбската граница, е намалял двойно.

„От една страна, това се дължи на съвместните патрули на българо-сръбската граница. От друга, България охранява границата си с Турция добре.“

Сърбия няма да прави стена срещу бежанците

Вучич подчерта, че политиката на страната му за намаляване на мигрантския поток не включва изграждането на преградни съоръжения, нито на стени. Според него обаче Европа няма цялостно решение на мигрантския проблем. Сръбският министър-председател припомни, че в страната му в момента пребивават около 7000 мигранти.

Един загинал при сблъсък в Белгарад

Изказването на сръбския премиер става на фона на сериозен инцидент в столицата. Един мигрант е бил убит, а друг е ранен днес при уличен сблъсък в центъра на Белград, предаде AFP, позовавайки се на съобщение на сръбското вътрешно министерство. Полицията е „арестувала петима мигранти по подозрения в участие в сблъсъка и е открила у тях ножове“, се казва в съобщението.

Инцидентът станал на централна улица край парк, където всеки ден се събират стотици да си отпочинат по пътя си през Балканите към Западна Европа.

източник: Фокус

- реклама -