Сърби фенове Цървена звезда постдалали полицаи Слънчев бряг

Сръбски фенове се сбиха в Слънчев бряг – раниха двама полицаи

Сръбски фенове вилняха в Слънчев бряг, раниха двама полицаи. Служителите на реда са пострадали, след като са се отзовали на сигнал за сбиване на сръбски фенове на Цървена звезда в курорта. Сбиването станало около 5 часа тази сутрин.

На място са били изпратени велопатрули, но минути по-късно е получено ново обаждане за нанасяне на побой над полицейски служители. Към мястото на инцидента са били пренасочени всички налични полицейски наряди и служители.

На двама служители от бургаската полиция са нанесени рани, хематоми в областта на главата и порезна рана около 10 см в теменната област, която е получена след удар с палка.

В помощ на служителите на реда се включили и граждани – служители в търговски обекти, като трима от тях също са пострадали. Единият от тях е с фрактура на ръката, фрактура на крака и повърхностни рани, поради което незабавно е бил отведен в болница.

Независимо от произведените от полицейски служител във въздуха 4 изстрела със стоп патрони със служебното си оръжие „Макаров”, лицата, участващи в сбиването, не са спрели, а още по-агресивно продължили да нападат полицейските служители и гражданите.

При пристигането на останалите полицейски наряди сбиването е било преустановено, лицата побягнали, като впоследствие са били задържани 9-има сръбски граждани.

За започналите две досъдебни производства е уведомен дежурният прокурор при РП – Несебър. Иззети са видеокамери от района на инцидента. Четирима сръбски граждани са отведени за медицински преглед, а двама са задържани в РУП Бургас за 24 часа.

Сърбите преди мача тази вечер

Сръбски футболни фенове са замесени и при друг инцидент в курорта. Около 7 часа сутринта е получен сигнал от тел. 112 за счупено стъкло на лек таксиметров автомобил пред хотел в комплекса, управляван от български гражданин.

На място са били изпратени служители на РУП – Несебър. Установено е, че отново фенове на „Цървена звезда” са започнали да нанасят побой на водача и удари по автомобила. Пострадали са и двама български граждани, оказали съдействие на водача. По случая са задържани 8 сръбски граждани във връзка с извършеното престъпление.

По двете образувани дела до настоящия момент са задържани общо 45 футболни фенове на „Цървена звезда”, 16 от са с установена самоличност.

За започналите наказателни производства е уведомена Апелативна прокуратура-Бургас и главният прокурор.

- реклама -