Сръбска драма: Местен блъсна БГ шофьор на камион и се самоуби

Сръбска драма се е разиграла тази сутрин в столицата на страната Белград. При това – с неволното участие на български шофьор, който е претърпял тежък, докато карал камион.

На околовръстното шосе в сръбската столица, в района на тунела Ресник, българският камион е бил

ударен от лек автомобил „Фиат“ със сръбски регистрационни номера,

предаде БНР.

След инцидента шофьорът на колата е излязъл от автомобила и се е самоубил с огнестрелно оръжие. Самоубиецът, който е сръбски гражданин, е на 55 години. Българският шофьор не е пострадал при стрелбата.

От полицията съобщиха, че „не е ясна причината за самоубийството“. В продължение на часове движението в района е било напълно блокирано.

25-годишен българин пострада тежко в катастрофа в Сърбия

Наши сънародници редовно попадат – къде волно, къде неволно, в ПТП-та в Сърбия. За първи път обаче се случва подобна ситуация, в която хем са блъснати, хем се оказват свидетели на самоубийство.

Предният по-сериозен инцидент с наш тир в Сърбия беше преди близо година. През март 2021 г. 31-годишен български шофьор на ТИР пострада след като камионът, който е управлявал, се обърнал на магистрала в посока Белград.

Инцидентът е станал днес преди обяд недалеч от село Бобовище, край Алексинац, съобщиха от полицията в Белград. Оттам уточняват, че не е известна причината поради, която българският ТИР се е преобърнал.

 

 

- реклама -