Национален парк Рила, рехабилитация пътеки, багери

Спяха багерите в Национален парк Рила

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна програма „Околна среда“ спиране на дейностите по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила” II-ра фаза“ и извършване на извънредни проверки на изпълнението му.

Това съобщават от МОСВ.

На ръководството на Национален парк „Рила“ e указано да преустанови всички дейности в изпълнение на проекта до приключване на проверките на място.

Припомняме, багерите в парк Рила изумиха хората, на които беше обяснено, че се прави рехабилитация и ще се укрепват туристически пътеки. Проектът е финансиран по оперативна програма „Околна среда“, а срокът за изпълнение е 2 години.

Окръжна прокуратура – Кюстендил се е самосезирала по случая.

В рамките на надзора за законност, прокуратурата е разпоредила спешна проверка, която следва да бъде осъществена от сектор „Икономическа полиция“ в Районно управление – Дупница при Областна дирекция на МВР. Предстои да се изяснят причините за наличие на строителната техника, да се установят и проверят издадените разрешителни, както и да се снемат обяснения от директора на Национален парк „Рила“.

Проверката следва да приключи в най-кратък срок, след което материалите ще бъдат предадени в Окръжна прокуратура – Кюстендил.

- реклама -