Руди Губер, Юта, НБА

Спряха всички мачове в НБА заради коронавируса

Всички мачове в НБА бяха спрени за неопределено време. Причината е, че играч от Юта Джаз е заразен с коронавируса. Решението бе обявено точно преди мачалото на двубоя между Юта и Оклахома Тъндър в сряда вечер.

Играчът, който е дал позитивен резултат на теста, обаче не е бил в залата. Според непотвърдени информации баскетболистът е Руди Гобер. ESPN дори твърди, че е гардът Емануел Мудиай е заразен с коронавиуса.

Според информациите на Юта играчът е бил болен, но тестът за грип е бил негативен. След това той е дал положителен резултат за КОВИД-19.

„НБА ще използва паузата, за да реши какви ще са следващите ни стъпки. Ситуацията е непредвидима заради пандемията от коронавирус“, се казва в изявление.

„Нещата се доста сериозни. Мисля, че лигата действа правилно. Но съм шокиран“, заяви треньорът на Маями Хийт Ерик Споелстра.

Ръководството на НБА също така призова пет отбора да се самоизолират. Препоръката е отправена към Кливланд Кавалиърс, Ню Йорк Никс, Бостън Селтикс, Детройт Пистънс и Торонто Раптърс. Това са отборите, които играха срещу Юта Джаз в последните 10 дни.

- реклама -