момиче изнасилване грабеж Борисовата градина дете Морска градина Варна хранителни стоки продукти склад запечатан проверка жена тяло Витоша Алеко

Спряха сватба с 350 гости, арестуваха мъж от Чипровци, нарушил карантината

Сватба с 350 души гости е била спряна от полицията в град Вълчедръм, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Сватбарите щели да празнуват вчера, въпреки извънредното положение и наложените от властите строги противоепидемични мерки, основната от които е да няма събирания на хора на едно място. Полицията не е позволила това да стане.

Мъж от Чипровци е арестуван след като бил засечен да се разхожда навън.

Той е бил поставен под домашна карантина, тъй като наскоро се е прибрал от работа в Италия. Срещу нарушителя, който не бил трезвен, е образувано досъдебно производство за неспазване на карантината.

Под домашна карантина в момента са 87 души от Монтанско, които са се завърнали от Италия през последните дни, съобщиха от Областната управа в Монтана.

Под домашна карантина са и още седем души от региона, които се заразили с коронавирус по време на честване на 70-годишнина в ресторант в Лом на 29 февруари т.г. Четирима от тях са в домовете си в Лом, а трима в село Василовци, община Брусарци. За момента те са в добро здравословно състояние, без симптоми.

От общо 24 души, участвали в празненството, 11 са заразени, като сред тях са и две деца на 4 и 11 години. Двама от заразените – жена на 66 години и съпругът й на 74 години от село Василовци починаха в болница „Пирогов“ в София.

- реклама -