Спряха мегапродукция с Брус Уилис заради измами на китайска кино звезда

Премиерата на китайски епос от Втората световна война с участието на холивудските звезди Брус Уилис и Ейдриан Броуди е отложена, след като китайската звезда Фан Бинбин беше обвинена от властите за укриване на данъци, съобщиха местните медии.

Фан е една от най-големите знаменитости в Китай, станала известна с ролите си в суперпродукциите „Железният човек“ и „Х-мен“.

Но 36-годишната мегазвезда изчезна от общественото полезрение преди месеци тази година, подхранвайки спекулациите за укриване на данъци в киноиндустрията в родната й страна.

Тя беше осъдена да плати близо 130 млн. долара, съобщи официално агенция Синхуа на 3 октомври.

Последният й филм, на китайския режисьор Ксиао Фенг, трябваше да излезе следващата седмица.

Но Ксиао написа в подобната на Туитър китайска платформа Уейбо, че е „време да се оттегли“ от последния си проект „Air Strike“ след осем години работа, въпреки че добави, че „оттеглянето не означава, че се отказва от него“.

Ксиао се извини на филмовите дистрибуторски компании и феновете си, като не каза дали или кога филма ще иалезе.

Държавната медия „Глобал Таймс“ също публикува в Уейбо, че филмът е бил „изтеглен без обяснение“. Бейджин Нюз и новинарския сайт Сина, също съобщиха за отмяната на премиерата.

Спирането на „Air Strike“ идва, тъй като китайската филмова индустрия е изправена пред по-широк разчет от данъчните власти.

Синхуа съобщи, че властите са обявили по-широки мерки срещу развлекателната индустрия, като на извършителите на извършителите на данъчни престъпления е даден срок до 31 декември, за да платят всички данъци, които дължат.

Данъчният скандал обръща внимание и на предполагаемото съществуване на двойни договори в Китай, при което се подписва един документ за доходи, деклариран пред данъчните органи, а вторият се пази в тайна.

- реклама -