Асанж

Спряха интернета на Асанж, съобщиха от Уикилийкс

Асанж остана без достъп до собствената си мрежа

Правителството на Еквадор е наредило да бъде спрян достъпа до интернет на Джулиан Асанж. Именно в тяхното посолство в Лондон живее от няколко години основателя на „Уикилийкс“.

От международната социална мрежа обясниха, че причината била публикуването на откраднати поверителни имейли на Демократическата партия на САЩ, които злепоставяли предизборната кампания на Хилъри Клинтън.

Пред „Ройтерс“ външният министър на страната отказа да потвърди дали това е причината, Асанж да бъде с отрязан интернет. Гийом Лонг обаче бе категоричен, че той ще остане под държавна зарила.

Асанж

Има ли кибервойна между САЩ и Русия?

В отговор на въпрос дали това е част от усилията на САЩ да отмъстят на Русия заради предположенията, че тя стои зад хакерските атаки и кражбата на електронна кореспонденция на Демократическата партия, говорител на Белия дом заяви: „Не съм в състояние да потвърдя дали това е вярно или не, защото не мога да потвърждавам или отричам каквито и да е класифицирани операции на Съединените американски щати.“ Той обаче добави, че президентът Барак Обама обмисля каква да бъде реакцията на хакерските атаки.

Ен Би Си съобщи в събота, че служители на американското разузнаване може би подготвят кибератаки срещу Русия в отговор на опитите на руски хакери да повлияят на предизборната кампания в САЩ.

Правителството на САЩ заяви, че е възможно зад неотдавнашните пробиви в електронните пощи на американски политически организации да стоят представители на руското правителство на най-високо равнище, напомня ДПА.

- реклама -