Гълъбо
сн. Facebook, Igor Markovski

Спряха хита „Гълъбо“! Вижте защо

Песента „Гълъбо“ станала тотален хит през последните месеци бе спряна и свалена от Youtube за месец oт продуцента й Игор Марковски. Това потвърди той и пред Flashnews.

Песента е в изпълнение на Миро, а нейн автор е Вида Пиронкова. Всъщност безспорния хит е част от дебютния й албум „Емпатия“.

От качването й в интернет „Гълъбо“ е гледана близо 3 млн. пъти

Тя обаче е била публикувана и от други потребители, които нямат правата за това, става ясно от думите на Марковски. „От днес пуснах пак клипа и песента може да се споделя. Махнах го защото над 1500 човека го взимат, слагат си го на профила, изтриват всички като автори отдолу и пишат, че е техен клипа. Не е техен, съжалявам“, обясни пред медията ни Марковски.

сн. Facebook, Igor Markovski

Продуцентът обясни, че всеки ден подава по 10-на сигнала до онлайн музикалните платформи като Youtube и Vbox7 за нелегално качен от други потребители „Гълъбо“.

„Това е абсолютно нахалство. Все едно да вземете песен на Мадона, да изтриете всичко и да напишете, че е на Пенка песента. Еми не е на Пенка, на Мадона е! Исках да си поиграя един месец, да видя как се зачита авторското право в България“, каза още Игор Марковски.

Той призова всички потребители, които искат да споделят песента да го правят по правилния начин, а не да свалят клипа и да го качват наново от своите профили.

- реклама -