дезинфекция празен стадион
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Коронавирусът спря и футбола в Таджикистан

Футболното първенство в Таджикистан – едно от трите в света, които все още продължаваха, ще бъде преустановено следващата седмица. Причината е, че властите в страната наложиха временни забрани за спортни събития. А причината за решението им е пандемията от коронавирус.

Таджикистанската футболна федерация заяви, че днес е последният ден с футбол. После шампионатът ще бъде спрян до 10 май. Федерацията „напълно подкрепя решението на правителството да спре спортните събития“, се казва в изявление. Сезонът в таджикистанското първенство започна на 4 април при закрити врати.

Местното правителство настоява, че в Таджикистан няма случаи на заразата, независимо от информациите за няколко смъртни случая. Властите затвориха и училищата за две седмици и блокираха износа на пшеница.

Още една централноазиатска страна, която няма регистрирани случаи на заразата – Туркменистан, рестартира лигата си пред публика на 19 април, след като бе спряна като предпазна мярка заради вируса в края на март. Първенството в Беларус също продължава. И то въпреки увеличаващият се брой смъртни случаи в следствие на коронавируса.

До преди месец футбол се играеше и в Никарагуа. Първенството там обаче бе спряно заради изборите.

- реклама -