порно онлайн

Спрете да гледате порно онлайн! Води до проблеми със секса

Все повече млади хора страдат от различни проблеми, свързани със сексуалното им здраве. И причината е гледането на порно в интернет. Това предупреждава водещата британска специалистка по психосексуална терапия Анджела Грегъри.

Според нея броят на мъжете на възраст около 20 г., страдащи от еректилна дисфункция, през последните години неотменно се увеличава. Според лекаря за това допринася растящата зависимост от гледането на порнография в интернет.

Грегъри пред Би Би Си:

“През последните 16 г. , особено през последните пет, наблюдавам увеличение на броя на младите хора, които са изпращани при нас“.

„Опитът ни показва, че по-рано мъжете, които бяха изпращани в клиниката ни поради еректилна дисфункция, бяха по-възрастни и техните проблеми бяха свързани с диабет и сърдечно-съдови заболявания“

Сега на психосексуална терапия се подлагат млади хора, при които не се наблюдават очевидни проблеми със здравето.

„Поради това един от въпросите, които винаги задавам, засяга порнографията и навика на мастурбиране, защото именно те могат да предизвикват проблемите с ерекцията при участието на партньор“

Според изследване, проведено в САЩ през 2014 г., почти половината от запитаните млади хора на възраст между 18 и 29 г. за първи път се сблъскали с порнографията, когато още не са били навършили 13 г.

През 2008 г. при подобно запитване за такъв жизнен опит споменали едва 13% от запитаните.

- реклама -