буркини, Халима Аден

Sports Illustrated сложи модел с буркини на корицата си

Изданието с бански на Sports Illustrated е едно от най-чаканите по цял свят. А изданието му през 2019-а ще влезе в историята. Причината е, че на корицата е модел с буркини. Това е бански, който прикрива цялото тяло, освен лицето, дланите и стъпалата. Естествено, той е носен най-вече от мюсюлманките.

буркини, Халима Аден

Моделът на корицата е 21-годишната сомалийка Халима Аден. Тя е родена в Какума – бежански лагер в Кения, но през 2004-а емигрира в САЩ. Тя не само е първият модел с буркини, но и първата мюсюлманка на корицата. Тя е първият модел с хиджаб на корица. Това се случи за Teen Vogue.

буркини, Халима Аден

Момиче с буркини може да е до момиче с бикини

„Спортс Илюстрейтед е доказателство, че момиче с буркини може да бъде до момиче с бикини. Като жени ние нямаме проблем да сме заедно. И да се подкрепяме, разбира се. Сега всички жени могат да видят, че няма нужда да се променят. Не трябва да правят компромиси, за да се впишат“, каза Аден.

Сесията е снимана в Кения. Реакцията към нея обаче е смесена. Част от хората твърдят, че няма смисъл от подобно „скромно“ поведение, при положение, че читателите на Sports Illustrated са предимно мъже. И съответно списанието дълги години представя моделите си по противоположен начин.

 

- реклама -