Николас Портал, Инеос
Снимка: team Ineos

Спортният директор на Инеос почина на 40 години

Спортният директор на Инеос Николас Портал е починал на 40-годишна възраст. Бившият професионален колоездач е починал в дома си в Андора. Според „Гадзета дело Спорт“ причината е инфаркт.

Портал пое поста, който е сравним с такъв на треньор във футбола през 2012-а. Преди това той беше колоездача за Скай, който по-късно стана Инеос. Именно той бе човекът, който помогна на Крис Фрум да спечели четири титли в Тур дьо Франс между 2013-а и 2017-а. После го направи и за Герайнт Томас (2018), и за Еган Бернал (2019).

Като колоездач Портал има шест участия в Тура. Но се отказа от професионалната кариера през 2010-а заради нарушен сърдечен ритъм.

„С огромна тъга съобщаваме за кончината на нашия обичан съотборник, колега и приятел Нико Портал, който неочаквано почина по-рано днес в дома си в Андора. Завладяни сме от тъга, но искаме да помолим всички да уважат правото на усамотение на семейството му. Почивай в мир, Нико! Товят дух винаги ще е с нас по шосето. А ти ще останеш завинаги в сърцата ни“, се казва в изявление на Инеос.

- реклама -