Ердоган

Според Путин затоплянето на турско-руските отношения се дължи на личните заслуги на Ердоган

Президентът на Русия Владимир Путин определи подобрението на отношенията с Турция като лична заслуга на турския му колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщава ТАСС.
В началото на разговорите с Ердоган в Москва Путин отбеляза, че практиката на редовни срещи, установена от двамата президенти, дава положителни резултати, като по-конкретно стокообменът между Турция и Русия за десет месеца през 2018 г. е отбелязал по-голям растеж, отколкото през цялата 2017 г.

„Броят на руските туристи в Турция през миналата година нарасна с 30 процента и достигна до рекордното число от 6 милиона души. Това свидетелства, че гражданите на нашите страни усещат промяната на характера и качеството на руско-турските отношения. Господин президент, скъпи приятелю, това в голяма степен е ваша лична заслуга, ваше лично постижение, защото вие посвещавате на този въпрос много време“, каза Путин.


Руският държавен глава допълни, че Русия и Турция продължават да реализират големи проекти и „всичко върви по план“.

„Развитието на отношенията между Русия и Турция се отразява положително на сигурността в региона на Близкия изток“, заяви от своя страна президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

„В много сфери, включително военната, културната, търговската, се наблюдава развитие на отношенията между нашите страни. Несъмнено това развитие се отразява изключително позитивно на регионалната сигурност“, посочи той.

източник: БТА

- реклама -