Нинова, БСП, Слави Трифонов, мандат

Според Нинова в „днешната абсурдна ситуация“ държавата има нужда от редовно правителство

Според председателя на БСП Корнелия Нинова в „днешната абсурдна ситуация“ държавата има нужда от стабилност и редовно правителство. Това заяви тя пред репортер на БТА в село Орешак, където присъства на храмовия празник на Троянския манастир „Успение Богородично“.
„Мисля, че днес е ден за молитва за здраве за народа, разум за политиците и стабилност за държавата. Особено в тази доста напрегната обстановка ни трябва много разум и спокойствие. Това призовавам“, каза Нинова.

По думите й, доста се е изострил диалогът между партиите, като е станал непоносим. „Нямам представа защо настъпи този конфликт между ИТН, ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Ние, като политическа сила, водихме абсолютно коректни разговори, професионални, по политики. Постигнахме добро съвпадение в политиките в няколко сектора. Какво стана между тях не знам. За съжаление, се стигна дотук, защото наистина имаме нужда от стабилност и от редовно правителство. Виждате какво се задава – ковидкриза, мигранти, цени на ток, вода, парно, на храни, и без бюджет, просто абсурдна ситуация“, коментира лидерът на БСП.

Тя заяви още, че иска да има правителство заради тази ситуация, но ще се види какво ще стане в следващите дни.

Според нея от БСП са имали готовност да предложат служебното правителство за редовно, ако им бъде връчен мандат, президентът обаче е препоръчал партиите да си представят свои кандидати за министри. Нека да изчакаме да видим при кого ще отиде третият мандат, посочи Корнелия Нинова.

- реклама -