кучета Владо Тричков Димитър

Според хората от Владо Тричков кучетата са нападнали човек от глад

Хората във Владо Тричков предполагат, че агресивните кучета, които убиха човек, са били оставени без грижи и те са нападнали от глад.

Това съобщи Би Ти Ви.

Преди трагичния инцидент е имало и други – едно разкъсано куче, друго нападнато куче, което успяло да оцелее, а жертвата – Димитър, е бил нападан от същите кучета и затова е избягвал да минава по пътя край вилата, в която са отглеждани. Минавал е по горска пътека, но те са го пресрещнали вчера и там.

„Стопанинът на кучетата идваше да ги храни през два – три дни, те лаеха денонощно, предполагам, защото са гладни. Вероятно това е и причината да нападнат човек”, смята Гинка Петрова, която живее в съседство.

Семо Георгиев показа и жалбите, които са подавани до полицията и общината, за да се сигнализира за отглеждането на кучетата. Мъжът посочва, че хората са се страхували и от зарази, и от това че кучетата са излизали без намордник.

Първо донесе три кучета, после започнаха да се размножават, посочи още Семо Георгиев.

Димитър е нападнат от кучетата вчера около девет сутринта. На страшната гледка се натъква жена, която отишла да събира шишарки в гората. Веднага след инцидента е арестуван и стопанинът на кучетата Йордан Карагьозов.

Всеки който е собственик на куче, носи отговорността изцяло, посочи в студиото на „Тази събота” Асен Аролски – професионален треньор на кучета. Според него тази порода кучета трябва да имат контрол и надзор, не могат да бъдат оставени сами.

„Липсата на контрол е накарало кучетата да реагират така. Това са охранителни кучета, не е порада която да гледаме в къщи като домашни любимци. При отглеждането им трябва да се спазват правила”, категоричен беше Асен Аролски.

„Не всеки човек е готов да отгледа такова куче”, отбеляза и Диана Русева – председател на „Кане Корсо клуб”. Тя обясни, че в нейната практика е имала случаи, в които отказва на даден човек да му даде такова куче за отглеждане в къщи. Диана Русева отбеляза, че е познава собственика на кучетата от Владо Тричков и определи поведението му като арогантно.

- реклама -