Стрелбище София стрелба ранени издирване

Спор между наркодилъри е основната версия за снощната стрелба в София

Спор между разпространители на дрога е основната версия за стрелбата в София снощи, при която двама души бяха ранени в столичния квартал „Стрелбище“.

Полицията в София издирва извършителите, съобщиха от МВР

„Продължава работата по случая, търсят се видеокамери. Пострадалите лица са криминално проявени по линия на наркотици и кражби. Така че колегите работят на терен, търсят видеокамери“, обясни вътрешният министър Младен Маринов.

Сигналът за стрелба пред заведение в ЖК “Стрелбище“ е подаден около 22 часа. Полицейски екипи са реагирали веднага на сигнала. Двамата мъже с огнестрелни рани са транспортирани в „Пирогов“ и ВМА. По първоначални данни, пострадалите са криминално проявени.

Това са 38-годишния Ивайло Богданов и Божидар Лоански – на 26. Единият е излежавал присъда за разпространение на наркотици, а другият има регистрации за извършване на кражби.

Престъплението е извършено в близост до пицария и фитнес център.

Стреляно е от преминаващ автомобил. Единият е ранен в рамото, а другият — в гърдите.

„Информацията е много противоречива към този момент. Разпитват се свидетели, извършват се процесуално-следствени действия”, коментира, ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР.

По думите на директора на ГД „Национална полиция гл. комисар Христо Терзийски все още не е ясно дали по мъжете е стрелял един човек или двама.

Цяла нощ на територията на цялата столица са извършвани проверки на съмнителни автомобили и лица.

- реклама -