Софийска вода София вода квартали бул. "Гоце Делчев", ремонт, движение

Спират движението по част от бул. „Гоце Делчев“ в София до 6 септември

„Софийска вода“ АД започва строително-монтажни работи на канализационния колектор под бул. „Гоце Делчев“ на 28 юли 2021г. Очаква се те да продължат до 6 септември 2021 г.

За безопасната работа ще бъде създадена временна организация на движението в района като изцяло ще спре движението по бул. „Гоце Делчев“ между улиците „Петко Ю. Тодоров“ и „Костенски водопад“. Месец август е избран, за да се избегне силният трафик по булеварда и неудобството за живущите и МПС, съобщават от „Софийска вода“.

Ремонтът е на важно съоръжение с правоъгълно сечение, което отвежда отпадъчните води от жилищната територията между бул. „България“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Костенски водопад“ и бул. „Гоце Делчев“. Работата в участъка е належаща, поради неправилното функциониране на колектора, което води до събирането на утайки в проблемен участък, се казва още в съобщението на дружеството.

Влошената експлоатация на съоръжението пречи на нормалното оттичане на битовите и дъждовните води в колектора, води до наводнения и до силна неприятна миризма, особено в летните горещини.

С предвидената ремонтно-строителна дейност от 28.07 до 6.09.2021 г. „Софийска вода“ АД ще възстанови функционирането на колектора и ще елиминира възникващите проблеми, без да бъде нарушено нормалното водоснабдяване на засегнатата територия.

- реклама -