близалки

Спипаха дрога за милион долара в близалки и бонбони – СНИМКИ

Щатската полиция е заловила над 600 килограма бонбони и близалки, в които е поставен наркотик от рода на амфетамините. Те спипали производителите на „лакмоствата“ докато ги товарили в бус.

Дрогата е направена за деца, дилърите нарочно я слагали в бонбоните

По случая са задържани мъж и жена, които били превърнали дома си в Тексас в сладкарница за дрога. На място полицията е открила близалки във формата на цветя, сърца и пеперудки, както различни бонбони, направени като Батман и герои от „Междузвездни войни“.

„В къщата имаше много торбички със стока, която изглеждаше като детски лакомства. Това е такова злодеяние, че не мога да намеря думи от възмущение“, сподели лейтенант Рубен Диаз, шериф на град Харис.

Въпреки неговите опасения, че дрогата е таргетирана за деца, според специалисти това бил хитър начин на много възрастни да приемат наркотика на публични места без да изглеждат подозрително.

Пазарната стойност на наркотика надхвърля 1 млн. долара. Дрогираните лакомства били правени със захарен сироп и отливани в силиконови формички, каквито се продават във всеки магазин.

 

- реклама -