Спипаха дрога за 9 млн. лв. на границата с Турция

Над 100 кг хероин за 9 039 600 лева е бил хванат на ГКПП-Капитан Андреево, съобщиха от Окръжната прокуратура – Хасково.

На 24 май 2020 г., през нощта, на граничния пункт, на влизане от Турция в България, е пристигнал товарен автомобил, марка „Скания“, с прикачено към него полуремарке. Регистрацията е била на Босна и Херцеговина. Шофьорът е 33-годишен мъж от Босна и Херцеговина. При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП – Капитан Андреево установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с дрога. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.

В резултат на бързите действия на митническите и полицейските органи е било установено още, че съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина – Д.Д. и В.Г. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на ГКПП – Капитан Андреево, но в него на са открити наркотични вещества.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор. Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

- реклама -