Харисън Форд

Спилбърг няма да убива Индиана Джоунс

Новините за предстоящия пети филм от поредицата на Спилбърг  предизвикаха спекулации относно съдбата на героя на Харисън Форд.

Стивън Спилбърг не възнамерява да „убива” всеизвестния си герой Индиана Джоунс, пише „Индипендънт”.

Лентата трябва да излезе по кината чак през 2019 година. Но вещите в холивудската индустрия намериха за подозрителна липсата на планове за още продължения на франчайза.

В свой обширен материал за Спилбърг, „Холивуд Рипортър” помоли режисьора да разкрие подробност от сценария на новия „Индиана Джоунс”.

Мога само да ви кажа, че няма да убия Харисън Форд накрая”, отговори авторът на „Списъкът на Шиндлер”, „Извънземното”, „Челюсти” и още много класики на американското кино.

Правата върху поредицата за Инди, също като тези за „Междузвездни войни”, бяха купени от компанията „Уолт Дисни”. След това се появи и информацията за ново продължение.

Харисън Форд има главна роля и в двете култови филмови саги. Застаряващият му герой Хан Соло беше убит още в първото „Дисни”-продължение на „Междузвездни войни”. Това дава повод за любопитство каква ще е съдбата на археолога-приключенец.

Форд се завърна в ролята на археолога Джоунс през 2008 година за „Индиана Джоунс и Кралството на Кристалния череп”. Четвъртият филм обаче разочарова много от феновете на оригиналната поредица, също както и критиката.

- реклама -