Ивайло Иванов Стайко Стайков онвличане прокуратура

Спецпрокуратурата: Стайко Стайков твърди, че не е знаел, че е издирван от Интерпол, защото бил отвлечен (ВИДЕО)

В специализираната прокуратура вчера е постъпило обяснение от адвокат на Стайко Стайков, в което се твърди, че той не е знаел, че е издирван от Интерпол.

Това заяви Ангел Кънев – прокурор от Специализираната прокуратура.

Той обясни също, че днес адвокатът се е обадил на стационарен телефон в прокуратурата, за да каже, че Стайков е подал заявление в специализираната прокуратура е готов да съдейства за разследването, по което е обвиняем.

Проверявани са всички близки на Стайков, като никой от тях не е съобщил, че той е отвлечен, заяви прокурор Кънев.

Въпросният адвокат има пълномощно, но не може да бъде допуснат като защитник заради конфликт на интереси, съобщи още той.

В заявлението Стайков твърди, че вчера, 27 януари, е разбрал, че е издирван по разследване на специализираната прокуратура и заявява, че е готов да сътрудничи на разследването. Ако здравословното му състояние позволява, ще бъде поискано задържане под стража, обяви още Кънев.

В същото време главният секретар на МВР Ивайло Иванов изнесе подробности по случая с отвличането на Стайков.

Иванов обяви, че снощи между 20 и 21 часа такси е откарало Стайков до един от адресите, на които пребивава, след което е поет от охранителите си. Бил е прегледан от лекар. Ние не сме били уведомени по никакъв начин, заяви Иванов.

Днес в 9:12 часа е подаден сигнал на 112 за човек в безпомощно състояние на паркинг. Към мястото е тръгнал екип на спешна помощ е изчакан от човека, който е подал сигнала. Той ги е отвел до къща, където Стайко Стайков е прегледан. Лекарите са взели решение да го закарат в „Пирогов“.

Едва след това е подаден сигнал към МВР, че Стайков е бил отвлечен.

Версията с отвличането е дадена от самия Стайков.

Иванов съобщи още, че близките на Стайков твърдят, че от времето, когато е обявен за издирване, не са имали контакт с него. През това време са проведени много оперативни мероприятия за установяване на местонахождението му.

„Нямаме информация за извършено отвличане. Не знаем дали за него е плащан откуп. Лекарят, който го е прегледал, е установен. На по-късен етап ще разговаряме с него”, каза още главен секретар Ивайло Иванов.

Той съобщи също, че Стайков е с рана на главата, която още снощи е била обработена от лекар, има и леки охлузвания и синини.

- реклама -