Спецпрокуратурата протестира пускането на Иванчева и Петрова под домашен арест

Иванчева
Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд от 18 октомври 2018 г. С него мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от „задържане под стража“ бяха променени в по-леката – „домашен арест“.

Съдът мотивира решението си главно с това, че след разпитите в съдебно заседание като свидетели на служители в Столичната община и в Район „Младост“, двете подсъдими за корупция вече не могат да влияят на показанията им. Мотивът на обвинението да протестира това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани свидетели по делото, не по малко, отколкото на общинските служители, с които от месеци нямат служебни отношения. Освен това, в хода на съдебното заседание не е посочен нито един факт или доказателство, които да поставят под съмнение обоснованото предположение за извършеното от тях престъпление.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния специализиран наказателен съд по протеста в предвидения в закона 7-дневен срок.