Баретата

Спецпрокуратурата протестира оправдателната присъда на Баретата

Специализираната прокуратура ще протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд оправдателните присъди на Златомир Иванов, Ивайло Борисов и Златко Гочев, произнесени снощи от състав на Специализирания наказателен съд.

Златомир Иванов бе оправдан по обвинение, че е ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната, както и за обсебване на лек автомобил „Мерцедес“, чужда собственост.

Със същия автомобил Иванов пристига в столичната Съдебна палата минути преди покушението над него на 29 януари 2013 г. Колата бе иззета от паркинга на СДВР, където бе паркирана след атентата и впоследствие бе върната на собственика й, съобщиха от спецпрокуратурата.

Специализираната прокуратура ще протестира всички оправдателни диспозитиви и по отношение на Борисов и Гочев, които според събраните доказателства са ръководили двата основни клона на групата за разпространение на наркотични вещества. Ивайло Борисов е отговарял за разпространението в София и Слънчев бряг, а Златко Гочев – за област Стара Загора, най-вече на територията на Казанлък.

- реклама -