Спецпрокуратурата претърсва офиси на Прокопиев заради делото за „Каолин“

Специализираната прокуратура извършва проверка в офис в центъра на София, собственост на фирма на бизнесмена Иво Прокопиев.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров заяви пред медиите, че спецпрокуратурата търси документи, свързани с покупко–продажбата на „Каолин”.

„В края на миналата седмица г-н Прокопиев и още няколко лица бяха привлечени като обвиняеми по дело, което се наблюдава от специализираната прокуратура. Днес получихме разрешение от Специализирания наказателен съд за претърсване в офиса на „Алфа финанс консултинг“. Целта на това претърсване са документи, които считаме, че са необходими за разследването. Тези документи са свързани с покупко-продажбата и въобще с трансакции на предприятието „Каолин”. Не касаят издателската дейност и медийните компании на обвиняемите“, уточни Петров.

„Това, което ни е разрешено да търсим, е на лице. Един от обвиняемите е на място заедно с неговите защитници”, каза още прокурорът и допълни, че на проверяващите се оказва съдействие.

- реклама -