икономиката

Спецпрокуратурата поиска задържане под стража за граничарите от „Дунав мост“

В Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 7 от граничните полицаи, задържани на „Дунав мост – 2“.

Групата искала по 20 лева „такса спокойствие“

Иво Илиев, Мирослав Чапанов, Деян Владев, Милен Маринов, Тодор Атанасов, Стефан Минчев и Емил Йорданов са бвинени в участие в организирана престъпна група.

Тя е създадена с цел получаване на подкупи и действала на територията на ГКПП „Дунав мост“, съобщиха от спецпрокуратурата.

7 гранични полицаи на ГКПП „Дунав мост” бяха задържани за 72 часа на 17 ноември 2016 г. с обвинения за организирана престъпна група, заяви тогава говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Групата се е занимавала с корупционни престъпления, искания и получавания на подкупи. Събрани са достатъчен брой доказателства, разпитани са и около 10 свидетели, 2-ма, от които пред съдия от Специализирания Наказателен съд. В рамките на разследването са използвани СРС-та, прокуратурата разполага и с доказателства от видео наблюдение и аудио записи.

- реклама -