Спецпрокуратурата поиска арест за Голямата Бирма

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Евлоги Станоев, известен като Голямата Бирма. Във вторник той се предаде в прокуратурата, придружаван от адвокатката си Ина Лулчева.

Бирмата има повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел да вършат съгласувано в страната престъпления по чл. 234 НК.

Евлоги, заедно с големия му син Антон, който се предаде на властите в средата на октомври и Георги, който е все още в неизвестност, са обвинени заради канала за цигари, разбит през лятото.

Събраните до момента доказателства сочат, че Станоеви и останалите обвинени по делото лица са свързани с разкритите 4 фабрики за незаконни цигари – в с. Калугерово (област Пловдив), Дупница, Горна Оряховица и с. Ясен (Плевенско). Месечният оборот от нелегалното разпространение на цигари, произведени в тези фабрики, е бил приблизително 10 милиона лева. От цеховете им бяха иззети 42 тона тютюн и над 50 хил. кутии цигари.

Делото по мярката му за неотклонение ще се разгледа от 15 състав на Специализирания наказателен съд и е насрочено за 15.00 часа.

- реклама -