Делян Пеевски, КТБ Закон за банковата несъстоятелност

Спецпрокуратурата не е позволила на ДАНС да разкрие информация за Делян Пеевски

Специализираната прокуратура не е позволила на ДАНС да оповести информация, свързана с бившия депутат Делян Пеевски.

Това съобщи по време на заседание на парламентарната комисия „Магнитски“ заместник-председателят на ДАНС Станислав Станчев, предаде БНР. Той допълни, че в случая е важно мнението на наблюдаващия прокурор:

„Наблюдаващият прокурор е този, който може да каже дали информацията може да се разгласи или не може да се разгласи. Ако разглася тази информация, аз ще бъда обект на прокуратурата. Ние попитахме прокуратурата може ли да разгласяване информация. Не ни е разрешено да предоставяме данни, които са обект на досъдебното производство.

Атанас Славов от „Демократична България“ каза, че в момента срещу Пеевски се извършва прокурорска проверка, а не разследване и считат за неправомерна забраната да се изнася информация, тъй като няма разследване срещу бившия депутат.

От „Има такъв народ“ поискаха да се предостави информация дали има свързани лица с Пеевски, които да са давали средства за протестите, а Тома Биков от ГЕРБ попита дали има настоящи депутати, които имат връзка с лица от списъка „Магнитски“.

На 6 август Народното събрание единодушно прие създаването на временна анкетна комисия по повод наложените от САЩ санкции по глобалния закон „Магнитски“, които засягат Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.

- реклама -