майка, жена, убийство, удари

Спецпокуратурата се самосезира по твърденията за корупция на депутати

Специализирана прокуратура се самосезира по повод публично изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание. Преди дни Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е опитала да разцепи парламентарната група на ИТН, предлагайки пари и постове, съобщава Нова телевизия.

Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт, която ще се извърши лично от прокурор. След извършване на пълния обем от действия за изясняване на казуса от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за наличие на достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от НК.

Припомняме, че преди дни Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е опитала да разцепи парламентарната група на „Има такъв народ”, предлагала и пари и постове. Пред NOVA Дончева отхвърли обвиненията и обясни, че от позицията си на депутат в най-малката парламентарна група няма как да обещава министерски постове.

- реклама -