Спецов за случая със заплашен служител на НАП: Нулева толерантност към агресията

Спецов за случая със заплашен служител на НАП: Нулева толерантност към агресията. За това призова изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод случая, в който служител на агенцията е заплашен с оръжие в столичния кв. „Хаджи Димитър“. От там подчертават, че става дума за нападение от журналист, но не посочват поименно Димитър Стоянов. По-рано бе съобщено, че той е задържан за 24 часа.

„Заставам зад всеки честен и доблестен служител в НАП. Дейността на Приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите ѝ да стават обект на заплахи и агресия. Очаквам от органите по разследването да установят обективната истина по случая“, заявява Румен Спецов и призова да не се политизира случаят.

По първоначална информация конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране. Извършителят – журналистът Димитър Стоянов, е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие, съобщават от Пресцентъра на МВР.

Заплашеният е служител на Националната агенция за приходите. Ще се изяснява дали оръжието е законно.

Версията на Стоянов е по-различна от тази на полицията. Журналистът публикува селфи, с което показа рани по главата си. И подчерта, че е бил ударен, докато пазарувал.

„Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е или идиот“, написа Димитър Стоянов в профила си във Facebook.

- реклама -