Специално за FN: Готови ли са хотелиерите в София да посрещат височайши гости по време на българското председателство

Хотелиерите в София се готвят да участват в обществена поръчка и да обслужват високопоставените гости, които ще идват по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Това е и причината, ако искате предварителна резервация от сега за другата година трудно да намерите хотел в столицата.

Гото ви ли са хотелиерите да поемат изискани гости, разказва пред Flashnews Бранимир Миланов, председател на Софийската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Отговарят ли хотелите в София на изискванията да обслужат качествено гостите, които ще дойдат по време на българското председателство догодина?

Готови са хотелите, дори да нямаше председателство те са готови. Една голяма част от хотелите са хотелски вериги, които всяка година минават проверки от самите вериги за стандарта иначина на обслужване. Всички тези хотели са готови да посрещат изискани гости от цял свят.

Очаква се обществена поръчка за обслужван на височайшите гости, докато има яснота отказват ли се резервации на обикновенни гости, които от сега искат да запазят стаи за следващата година?

Не всички хотели са се съгласили да участват в обществената поръчка, защото имат и без това висока заетост на стаите и искат да останат верни на клиентите си. Така, че те едва ли ще откажат резервации.

НДК ремонт капитал увеличаване Лиляна Павлова председателство министър култура Боршош временна анкетна комисия Народно събраниеВъзможно ли е хотелите около центъра и НДК все пак да отказват на този етап предварителни резервации?

Това са инидвидуални решения на съответния хотел. Нямам представа дали има такива случай.

Ще отговорят ли хотелите на изискванията за сигурност? Все пак ще има и високопоставени гости, освен администрация.

Сигурността ще бъде спазена, както наредят службите. А тези мерки няма как да притеснят дургите гости, защото мерките за сигурност са добре дошли за всички.

Имате ли разчети за ръст на бизнес туризма през следващата година заради председателството?

Такава сметка не сме правили. Очакваме обаче ръст на бизнес пътуванията. Председателството е половин година, ако има ръст ще е първите 6 месеца на годината.

 

 

 

 

 

- реклама -