Специализираният съд решава да пусне ли Ценко Чоков и сина му

Специализираният апелативен съд решава дали да остави в ареста Ценко Чоков, синът му Мартин и останалите, задържани за измами и лихварство. В края на месец май кметът на село Галиче беше задържан заедно с още седем души.Те са обвинени за участие в група, която се занимава с лихварство, палежи, отвличания, побой и рекет. Разследвали ги от края на 2015 година.

Един от задържаните – Касъм Касъм, общински съветник и бивш кандидат за депутат от ДПС, вече е на свобода. Според защитника на кмета на Галиче зад всички обвинения стоят интереси за кметския стол.

Районният съд в Бяла Слатина е оправдал синовете на кмета на Галиче Ценко Чоков, които бяха подсъдими за побой. От прокуратурата съобщиха, че веднага са атакували оправдателната присъда на Мартин и Спас. Делото ще бъде разгледано пред Окръжния съд във Враца.

Магистратите от Бяла Слатина са наказали с условна присъда за побоя  само един от петимата подсъдими – Петър Лаковски. Другите двама Мирослав Комарски и Васил Чонтов също са оправдани.

Петимата бяха подсъдими за меле пред дискотека „Екстази“ в Бяла Слатина, станало през март 2014 г. Според прокуратурата младежите са нападнали Венцислав Николов, а побоят започнал Мартин Чоков, който ударил Николов с метален бокс в главата.

- реклама -