труп, студент, индийски

Специализирана полицейска операция в София срещу незаконни мигранти, таксиметрови превози и наркотици

Специализирана полицейска операция е проведена в късните часове на вчерашния ден в София. Тя е била в три направления – незаконната миграция, неправомерен таксиметров превоз и разпространение и притежание на наркотици, съобщи МВР. Проверки са правили служители на СДВР съвместно с „Автомобилна администрация“.

В рамките на акцията са проверени 11 мъже, които са опитали да избягат от полицейския контрол. Установено е, че те са граждани на Афганистан със статут за временно пребиваване у нас.

Млад мъж е задържан в полицейско управление. При обиск от него са иззети наркотични вещества. Други трима, които са били без документи, са отведени в полицията за установяване на самоличността им.

Представители на „Автомобилна администрация“ са съставили два акта на таксиметров шофьор. При проверката станало ясно, че той не е представил необходимите документи за таксиметрова и дейност, отчетоха от полицията.

Акт за административно нарушение е съставен и на водач, шофирал с английска шофьорска книжка с изтекъл срок. Документът му е иззет, следва и дерегистрация на управляваното от него превозно  средство.

Проверен е и хостел на територията на столицата, където не са открити сериозни нарушения.

- реклама -