Специалист посочи кои чайове създават железен имунитет през зимата

Специалист посочи кои чайове създават железен имунитет през зимата. Вирусите, настинките и гриповете вече чукат на вратата, но вместо да пиете лекарства веднага, може да си създадете имунитет с тези вкусни чайове

Много от билките укрепват имунната система и затрудняват навлизането на вируси в тялото. Това каза д-р Елена Лесивская, изследовател в Института по токсикология в Санкт Петербург.

„Мога да изброя няколко особено ефикасни билки: ехинацея, градински чай, маточина, листа от тамян, листа от обикновена червена боровинка, цвят от черен бъз, кора от нар, исландски мъх, цвят от невен под формата на тинктури, обикновена кора на калина. В билковите аптеки винаги можете да намерите корени от репей, а те са ефективни срещу различни вируси“, допълни специалистът.

Както отбеляза Лесивская, SARS-CoV-2 е вирус, съдържащ РНК, следователно лековитите растения могат да помогнат на имунитета на организма ни като блокират определени ензими и предотвратяват проникването на вируса в организма, пише actualno.com.

По думите ѝ билките са ефективни в началния етап на лечение или по време на превенцията, смята специалистът. Тя съветва да ги приемаме като чайове.

„Една чаена лъжичка билкови екстракти в чаша вряла вода могат да престоят в термос за един час. И после ги пийте като чай или ги включете в топли напитки“, каза тя.

Лесивская отбеляза, че малките концентрации на тези лечебни растения са полезни за предотвратяване на инфекция.

Все пак ви съветваме преди да приемете, каквото и да било да се посъветвате в с вашия лекар.

 

- реклама -