Спецчасти

Спецчасти ще щурмуват въстаниците в Ереван

Спецчасти ще щурмуват въстаниците в Ереван. Полицията и другите правоохранителни органи водят преговори с метежниците, но подробности за тях не се съобщават.

Въоръжени лица, поддръжници на опозиционера Жирайр Сефилян, искат неговото освобождаване и оставка на правителството. По-рано днес те нахлуха в сградата на полицията в Ереван. Те обявиха, че „възнамеряват да променят положението в Армения чрез въоръжено въстание“.

Според някои съобщения при завземането на полицейския участък в Ереван е убит един служител на полицията и двама са ранени, според други няма убити, а само един ранен.

Депутатът Никол Пашинян, който участва в преговорите с опозиционерите в Ереван, публикува видео от завзетата сграда.

https://www.youtube.com/watch?v=nR-OdG-GJFY

Районът е отцепен от плътни кордони полицейски наряди с бронежилетки, изпратени са части със специално предназначение, както и бронирани коли, водомети и друга специална техника.

Политици в страната и общественици осъждат действията на метежниците, като подчертават, че подобни акции за изразяване на протест са неефективни.

Като терористичен акт против народа на Армения и арменската държавност определи действията на групата, бившият министър на отбраната на страната Вахаршак Арутюнян.

- реклама -